Kristiansand Symfoniorkester, Kilden Konserthus

Dirigent: Alen Buribayev
Solist: Frida Fredrikke Waaler Wærvågen, cello

Program:
Britten: Four Sea Interludes
Elgar: Cellokonsert i e-moll
Dvořák: Symfoni nr. 7

Cellisten Frida Fredrikke Waaler Wærvågen hører til våre mest lovende og talentfulle musikere, og gir seg i kast med Edward Elgars følelsesladde og personlige konsert fra 1919 En vemodig og vakker retrospektiv hyllest til den verden som etter første verdenskrig aldri skulle bli seg selv lik. Benjamin Brittens Peter Grimes fra 1945 ble en innsprøytning for britisk opera, og orkestersuitens fire klangskjønne og stemningsskapende Havs-mellomspill, Daggry, Søndag morgen, Måneskinn og Storm, har etablert seg som et populært og ofte fremført repertoarverk. Antonin Dvoráks 7. symfoni kjennetegnes av den modne mesterens raffinerte evne til å utvikle gode tematiske idéer og utnytte orkesterets klang-koloristiske muligheter. Den noe melankolske grunnkarakteren endres i siste sats, der håpet og gleden vender tilbake, og symfonien slutter storslagent i D-dur.

http://www.kilden.com/Billett-og-program/Programoversikt/Ung-cellist-spiller-Elgar